Werkwijze

Wat ik kan bieden

Met een acupunctuurbehandeling bied ik mensen een nieuw perspectief op gezondheid en het omgaan met fysieke en mentale ongemakken. Door middel van acupunctuur zet ik het lichaam weer terug in de staat waar het zijn eigen balans kan onderhouden. Volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) horen lichaam en geest bij elkaar. Verstoringen kunnen tot uiting komen in lichamelijke, maar ook in emotionele klachten zoals snel geprikkeld of geïrriteerd zijn of een “kort lontje” hebben.
Emoties vinden hun oorzaak vaak in een lichamelijke klacht. Pijnklachten zorgen regelmatig voor verdriet, zorgen en frustraties. Andersom zorgen (te veel) emoties voor verstoringen die zich kunnen uiten in lichamelijk ongemak en pijnklachten. Denk maar eens aan maagklachten als je erg zenuwachtig of gestrest bent.

Mijn werkwijze

Ik ontvang je graag in mijn praktijk! Er hangt een persoonlijke en ontspannen sfeer. Tijdens de behandelsessies vind ik het belangrijk om de persoon achter de klacht te leren kennen. Hiervoor neem ik uitgebreid de tijd bij het eerste en de daarop volgende consulten. Het gaat namelijk om jou!
Bij het eerste gesprek zal ik uitleggen hoe een acupunctuurbehandeling in zijn werk gaat. Ook tijdens de behandeling vertel ik wat ik doe, zodat je niet voor verrassingen komt te staan en je je volledig op je gemak kunt voelen. Wanneer je vragen hebt, zal ik die altijd zo goed mogelijk beantwoorden!

Wat zijn jouw gezondheidswensen?

Tijdens de intake richt ik mij voornamelijk op jouw hulpvraag. Deze vraag kan heel divers zijn, zie wat kan acupunctuur voor jou betekenen. Wel is het van belang dat ik een beeld krijg van het functioneren van jouw hele lichaam, daarom worden ook vragen over bijvoorbeeld de spijsvertering (maag en darmen) en het circulatiesysteem (longen en hart) gesteld.