Over mij

Wie ben ik

Even voorstellen: Ik ben Mariska Putters, geboren in 1980 en opgegroeid in Harderwijk. In 2017 ben ik Cum Laude afgestudeerd aan de Traditional Chinese Medicine Academie Nederland (TCMA) als acupuncturist en ben ik mijn praktijk voor Oosterse geneeskunde gestart. 

Hiervoor heb ik gewerkt voor de paardensport (verenigingsondersteuner en diverse vrijwilligersfuncties), de autobranche (commercieel binnendienst medewerker), de bouwbranche (projectmedewerker Onderzoek & Ontwikkeling en Bedrijfsgezondheidszorg) en retail (projectleider). Ik heb vooral werkprocessen geoptimaliseerd en mensen ondersteund bij financiële, ICT en administratieve processen.

Bij de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) ben ik OR lid geweest en in die tijd heb ik een P&O opleiding gedaan.

Mijn verhaal

Als kind was ik al geïnteresseerd in het menselijk lichaam, de werking en alle mysteries die het met zich meebrengt. Mijn hobby is de paardensport en via deze wereld ben ik in aanraking gekomen met de Oosterse geneeskunde en acupunctuur. Bij de eerste behandelingen van mijn sportpaarden (2006) dacht ik als nuchtere Hollandse meid: “ach baat het niet dan schaadt het ook niet!” 

Tot mijn eigen verbazing hadden die kleine naaldjes enorm veel effect!! Mijn paarden gingen met sprongen vooruit en zaten zoveel beter in hun vel. Ik was overtuigd dat het “iets” deed, maar wat maakte mij eigenlijk niet zoveel uit. Het werkte en dat was prima!

Toen ik zelf met rugklachten kampte na een val, heb ik mijzelf ook laten behandelen en waren de pijnklachten voor 85% minder na 2 kleine naaldjes. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt, want hoe was het mogelijk! Hier wilde ik meer van weten. Ik heb een boek over de Chinese geneeskunde gekocht en nog datzelfde jaar (2013) heb ik mij ingeschreven bij de TCMA. Tijdens het eerste college was het thuiskomen, de uitleg waarom problemen ontstaan als er geen balans is gaf mij een nieuwe kijk op gezond zijn en blijven. 

 

De persoon achter de therapeut

Ik word beschreven als bevlogen, betrokken, meevoelend, enthousiast en to-the-point. Ik hou je een spiegel voor en geef tips over hoe je de nieuw verkregen balans kan behouden. Dit kan op het gebied van voeding of beweging zijn, maar ook op emotioneel of persoonlijke niveau.

Soms is een verwijzing naar een andere hulpverlener nodig, denk hierbij aan een fysiotherapeut, je huisarts of een specialist. Samen gaan we op zoek naar wat voor jou het beste werkt.

Ben je nieuwsgierig wat acupunctuur voor jou kan betekenen? Ik kan er boeken over vol schrijven, maar het zelf ervaren is natuurlijk veel beter!