Prikkelend Perspectief

Ze studeerde cum laude af en is sinds 1 juli 2017 officieel begonnen als acupuncturist. In de 50+ krant verteld Mariska Putters enthousiast en vol passie over haar praktijk Prikkelend Perspectief.

“Ik zorg graag voor mensen en door met hen samen te werken wil ik zorgen dat ze beter in hun vel komen te zitten. Acupunctuur helpt hierbij.” Allereerst is het goed om te vertellen wat de geneeswijze daadwerkelijk inhoudt. Bij acupunctuur worden er dunne wegwerpnaaldjes in bepaalde (acupunctuur)punten gestoken. Er zijn er meer dan 365 en alle punten hebben hun eigen werking. Er zijn bijvoorbeeld punten die pijnstillend of ontspannend werken door de energie weer in circulatie te zetten. Met acupunctuur wordt het lichaam weer in zijn eigen balans gezet.

De Wereld Gezondheid Organisatie (WHO) heeft een indicatielijst met meer dan vijftig aandoeningen samengesteld waarbij acupunctuur als therapie kan worden gebruikt. Hier staan bijvoorbeeld op: longklachten, diverse pijnklachten (waaronder menstruatiepijn, hoofdpijn, rugpijn), darmklachten, reumatische klachten en allergieën op de lijst. Ook wordt acupunctuur aangeraden bij onder meer overgangsklachten, slaapstoornissen, oorsuizen (tinnitus), psychische en verslavingsklachten, sportblessures en andere pijnklachten.

Het werk dat ze inmiddels dus ruim anderhalf jaar doet, bevalt haar goed. “Het is zo ontzettend fijn om mensen te kunnen helpen. Ze komen bij mij met de meest uiteenlopende hulpvragen en het blijft bijzonder om te zien hoe die klachten verminderen en in veel gevallen verdwijnen.” Het is niet alleen de naald die het werk doet, zo benadrukt Mariska. “Ik houd de mensen ook zeer zeker een spiegel voor. Hoe kan je zelf zorgen voor een betere gezondheid. De veranderingen die er gemaakt moeten worden om klachtenvrij te blijven zijn vaak maar heel klein”.

Wil je meer informatie over wat acupunctuur voor jou kan betekenen? Neem telefonisch contact op, stuur een e-mail of kijk eens op de website!

Prikkelend Perspectief
Salentijnerhout 36, 3845 EV Harderwijk
Tel. 06 – 81 95 84 79
info@prikkelendperspectief.nl
www.prikkelendperspectief.nl