Acupunctuur in Harderwijk

In 2017 ben ik Cum Laude afgestudeerd aan de Traditional Chinese Medicine Academie en ben ik mijn praktijk voor Oosterse Geneeskunde gestart. Eind vorig jaar heb ik mijn baan opgezegd om fulltime met mensen te werken aan hun gezondheid. Het is fantastisch om mensen gezonder en blijer te zien worden. Ik behandel in mijn praktijk mensen met diverse klachten en hulpvragen, van jong tot oud.

Waarom zou je acupunctuur proberen? In mei 2019 heeft de WHO (Wereld Gezondheid Organisatie) de Traditionele Chinese Geneeskunde als officiële geneeskunde erkend en acupunctuur is hier een onderdeel van! Op de indicatielijst staan meer dan 50 klachten en aandoeningen die met acupunctuur heel goed behandeld kunnen worden. Het voordeel van acupunctuur is dat het bijna geen bijwerkingen heeft, de weerstand verhoogt en er voor zorgt dat de algemene energiehuishouding verbetert waardoor je je fitter en gezonder voelt. Voorbeelden zijn: pijnklachten (o.a. hoofdpijn, rugpijn, menstruatiepijn, gewrichtspijn), longklachten, darmklachten, allergieën, reumatische klachten, vruchtbaarheidsproblemen, overgangsklachten, slaapproblemen en bij acute klachten zoals bij (sport)blessures.

Tijdens een revalidatieproces na een operatie of bij (blijvend) letsel na een ongeval biedt acupunctuur ondersteuning door verlichting van pijnklachten en het verhogen van de weerstand, waardoor het herstel beter en sneller zal verlopen.

De behandelingen bestaan niet alleen uit het zetten van een aantal naalden, maar er wordt ook gesproken over bijvoorbeeld voeding en welke invloed deze heeft op je gezondheid. Ook kunnen technieken als Gua Sha en cuppen (het schrappen met een hoorn of jade steen over de huid of het plaatsen van cups om de doorbloeding te stimuleren) en het branden van moxa (gedroogde bladeren van de bijvoet die een aangename warmte geeft en de energie verhoogt) worden ingezet.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Kijk dan eens op mijn website of neem contact met mij op!