Vraag het de specialist: Acupunctuur kan ook helpen bij stoppen met roken, heb ik begrepen. Maar hoe werkt dat precies? Wat is dan de behandelwijze?

VRAAG

Acupunctuur kan ook helpen bij stoppen met roken, heb ik begrepen. Maar hoe werkt dat precies? Wat is dan de behandelwijze?

ANTWOORD

Acupunctuur kan zeker helpen bij stoppen met roken. De nadruk ligt daarbij echter wel op het woord ‘helpen’, want uiteindelijk moet je het zelf doen en willen. Acupunctuur zorgt ervoor dat je minder last hebt van afkickverschijnselen zoals; vreetbuien, stemmingswisselingen, slapeloosheid en irritaties. Verder helpt het ook om de trek in nicotine te verminderen.

Een behandeling bestaat uit het plaatsen van diverse naalden op het lichaam, armen en benen. Deze blijven ongeveer 20 minuten zitten. Daarnaast worden er ook een aantal naalden in de oren gezet, dit zijn zogenaamde verblijfsnaalden en zullen een aantal dagen tot weken in het oor blijven zitten.

Bij acupunctuur wordt gekeken naar de persoon en daarom is voor iedereen de behandeling anders. De ene persoon heeft last van vreetbuien als hij stopt met roken, terwijl de andere verandert in een monster. Ook het aantal behandelingen is per persoon anders. Sommige rokers zijn in staat om binnen een paar weken te stoppen, anderen kunnen er maanden of soms zelfs een jaar over doen.

Acupunctuur wordt (gedeeltelijk) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Wil je nog meer weten over acupunctuur? Kijk eens op mijn website of neem contact met mij op!

 

Mariska Putters, acupuncturist

 

Prikkelend Perspectief
Oosteinde 21, 3842 DR Harderwijk
Tel. 06 – 81 95 84 79
info@prikkelendperspectief.nl
www.prikkelendperspectief.nl