Vraag het de specialist: Ik wil graag afvallen. Kan acupunctuur daar ook bij helpen?

VRAAG

Ik wil graag afvallen. Kan acupunctuur daar ook bij helpen?

 

ANTWOORD

De Traditionele Chinese Geneeskunde is een systeemgeneeskunde. Dit betekent dat je het hele lichaam (systeem) behandelt en niet alleen de klacht. Er wordt goed gekeken wat de oorzaak van het overgewicht is. Dit kunnen bijvoorbeeld emoties, geen vol gevoel krijgen of een vertraagde stofwisseling zijn. Bij vrouwen kan de overgang ook zorgen voor een gewichtstoename.

Door de uitgebreide intake zal er gezocht worden naar de oorzaak, zodat er een op de persoon gerichte behandeling wordt gegeven. Een behandeling bestaat uit het plaatsen van diverse naalden op het lichaam, armen en benen. Deze blijven ongeveer 20 minuten zitten.

Daarnaast worden ook adviezen gegeven over voeding. In het Westen wordt er vooral gekeken naar calorieën, koolhydraten en vetten. De Chinese Geneeskunde kijkt vooral naar wat voeding met een persoon doet en wat het lichaam nodig heeft.

Verwacht niet dat je heel snel veel kilo’s zult afvallen! Wel ga je je lichaam voeden en met de adviezen die gegeven worden zal je een andere voedingsstijl krijgen waardoor het gewichtsverlies definitief zal zijn.

Ben je nieuwsgierig geworden of heb je vragen? Kijk dan eens op mijn website of neem contact met mij op!

Mariska Putters, acupuncturist

Prikkelend Perspectief
Oosteinde 21, 3842 DR Harderwijk
Tel. 06 – 81 95 84 79
info@prikkelendperspectief.nl
www.prikkelendperspectief.nl